Mijn achtergrond

Ik ben jarenlang als oncologieverpleegkundige werkzaam geweest in het AvL. Meditatie hielp me om te gaan met alle intense ervaringen die het werken met patiƫnten en hun naasten met zich meebracht.

Maar meer nog heb ik ervaren hoe de mindfulnessbeoefening me hielp toen ik zelf te maken kreeg met de diagnose borstkanker en een jaar lang behandeld moest worden. Slaapproblemen, pijn, angst en zorgen over de toekomst: het is allemaal voorbijgekomen. Aandachtoefeningen hielpen me om bij ieder moment volledig aanwezig te zijn en te blijven, ook op de moeilijke momenten. Ik merkte dat die houding me in dat jaar vol soms heftige emoties en gebeurtenissen beschutting en stabiliteit kon brengen, zonder dat ik de zware en nare aspecten probeerde te vermijden. Mijn vertrouwen en opmerkzaamheid namen toe.

Tegenwoordig ben ik werkzaam aan de huisarts-opleiding als gedragswetenschappelijk docent en supervisor. Verder ben ik als mindfulness-trainer ook verbonden aan het Centrum voor Mindfulness in Den Haag en leid ik retraites in het oosten van het land ( Hof van Kairos).