Retraites

'Op retraite gaan'  betekent letterlijk 'je terugtrekken', je (tijdelijk aan het dagelijkse leven) onttrekken, 'een vrijplaats creeren' .
Een paar dagen neem je afstand van je dagelijkse routines, op een plek waar natuur, rust, ruimte, aandacht en vriendelijkheid de boventoon voeren.
Dat nodigt uit om met hernieuwde nieuwsgierigheid aandacht te schenken aan datgene wat je van moment tot moment ervaart.
Al snel merk je dat je interne ervaringen en de wereld op een andere manier gaat zien, je dingen gaat opmerken en patronen gaat herkennen die je eerder ontgingen. Met nieuwsgierigheid richt je je aandacht op alle dingen die op je pad komen-, de fijne en de niet-fijne, de mooie en de minder mooie.  Zelfs de kleinste ontdekkingen kunnen een grote potentie hebben om je leven te verrijken met meer inzicht, vreugde en nieuwe betekenis.

Algemeen

wandelretraites

Voorlopig niet gepland.

Specifiek

Retraites voor mensen met de diagnose kanker

Voor ieder die met de diagnose kanker te maken heeft gekregen en toe is aan rust, ruimte en reflectie. lees verder

Retraites voor jonge mensen met de diagnose kanker

Voor jonge mensen met de diagnose kanker/AYA's (18-40 jaar).  lees verder

De kleine dingen? De kleine momenten? Die zijn niet klein

Jon Kabat-Zinn

 

Rust is geen luiheid, en soms liggen in het gras onder de bomen op een zomerse dag, luisterend naar het gekabbel van water of het kijken naar wolken die in de blauwe lucht voorbijtrekken, is op geen enkele manier verspilde tijd

John Lubbock  'The use of life'