Iets over mijzelf

 

Ik begon mijn werkend leven als oncologieverpleegkundige, en stapte een wereld in die vol was van lijden, maar ook van vreugdevolle momenten.
Om te overleven in die heftigheid en om iets in mijn werk te kunnen betekenen, moest ik een weg zien te vinden die ervoor zou zorgen dat ik niet meegesleurd zou worden door alle emoties, maar ook niet ervan gedistantieerd zou zijn. Ik begon te mediteren en merkte dat ik een middenweg kon leren bewandelen.

Ik leerde veel in dat ziekenhuis. Ik leerde dat gezondheid alles behalve vanzelfsprekend is, dat het leven soms kort kan zijn en ook dat we heel veel in het leven niet in de hand hebben. Maar ook zag ik dat mensen soms heel verschillend met die wetenschap om gingen, en dat dat hun weg al dan niet verlichtte.

Inmiddels werk ik al jaren met veel plezier als gedragswetenschappelijk docent aan de huisartsopleiding in Leiden. In die functie, maar vooral als supervisor, mindfulnesstrainer en retraitebegeleider probeer ik anderen te helpen zichzelf meer bewust te leren waarnemen op het toneel van het leven. 

Dagmar Burmeister

Dagmar Burmeister (1961)

Opleidingen

Ik ben opgeleid als mindfulnesstrainer aan het IvM (Instituut voor Mindfulness), een van de graad 1 opleidingen in Nederland. Ik ben geregistreerd bij de VMBN trainer cat.1, onder no. 2015590

Ik volgde mijn opleiding tot supervisor aan de VO-SPB (Voortgezette Opleiding Supervisie en Professioneel Begeleiden) in 2007-2008. Ik ben geregistreerd bij de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en andere begeleidingsvormen) onder no. S12193 H.