Ik ben jarenlang als oncologieverpleegkundige werkzaam geweest in het AvL. Meditatie hielp me om te gaan met alle intense ervaringen die het werken met patiƫnten en hun naasten met zich meebracht.

Maar meer nog heb ik ervaren hoe aandachtsoefeningen me hielpen toen ik in 2011 zelf te maken kreeg met de diagnose borstkanker en een jaar lang behandeld moest worden. Slaapproblemen, pijn, angst en zorgen over de toekomst: het is allemaal voorbijgekomen. Deze beoefening, intensiever nog gedurende retraites, hielp me om bij ieder moment volledig aanwezig te zijn en te blijven, ook op de moeilijke momenten. Ik merkte dat die houding me in dat jaar vol soms heftige emoties en gebeurtenissen beschutting en stabiliteit kon brengen, zonder dat ik de zware en nare aspecten probeerde te vermijden. Mijn vertrouwen en opmerkzaamheid namen toe.

Naast het begeleiden van retraites bij de Hof van Kairos ben ik werkzaam aan de huisarts-opleiding als gedragswetenschappelijk docent en supervisor. Verder ben ik als mindfulness-trainer verbonden aan het Centrum voor Mindfulness in Den Haag.